Menu

Kampanja Crvena kućica za mame kuje i njihove bebe - zajedno možemo napraviti čudo!

Psi laju a karavane prolaze je FB stranica koju čitaju (ili bi barem trebali čitati) svi oni kojima je stalo do dobrobiti svih životinja – ne samo pasa.
No kako se mi ovdje bavimo pasjim životom, želimo ih medijski podržati u najnovijoj akciji koju su poduzeli kako bi pomogli skloništu za životinje "Prijatelji" iz Čakovca koje je prije točno godinu dana bilo žiža spašavanja pasa iz romskih naselja u Međimurju.
O tome smo svojevremeno pisali pokušavajući skrenuti pažnju da su psi samo vrh ledenog brijega te pokazatelj da je problem u stvari duboko u strukturi našeg društva...
No da ne bediramo, ovo je prekrasna i pozitivna akcija te se nadamo da ćete joj se odazvati - mi svakako hoćemo!

Dakle, ovdje u cjelosti prenosimo kampanju Psi laju a karavane prolaze za sklonište Prijatelji, a imamo i brejking njuz - jučer se na Psi laju... javila tvrtka Astra poslovni inženjering koja će UDVOSTRUČITI svaku vašu i našu uplatu koja pristigne do 29. prosinca 2016. do maksimalnog iznosa od 15.000 kn!

Nije ni čudo da Psi laju..... komentiraju to ovako: "Tko kaže da nema čuda taj pojma nema. Čuda se događaju u onim pričama u kojima su ljubav, dobrota i požrtvovnost nepobjedivi unatoč svim čudovištima koja ih vrebaju na putu. A mi imamo i dokaz."

O njima ćete uskoro više moći pročitati - a gdje drugdje nego na Pasjem životu, a sada vas molimo za malo pažnje da vam objasne o čemu se radi u kampanji Crvena kućica:

"U Hrvatskoj postoji 29 skloništa za napuštene životinje, a samo u njih šest životinje se ne usmrćuju nakon 60 dana provedenih u njima. Jedno od njih je i sklonište Prijatelji koje vodi udruga ''Prijatelji životinja i prirode'' iz Čakovca. U njemu boravi 300 pasa, a još 150 je smješteno u kućama i stanovima volontera. Najmanje 2000 pasa u romskim naseljima zavija od gladi čekajući da se i njima otvore vrata skloništa. Svi ovi psi su zaboravljeni, a zaboravljeni su i volonteri.

Bubica

Bubica je samo jedna od mnogobrojnih beba koje su imale sreće da uopće uspiju ostvariti šansu za udomljenje i normalan život

Sklonište se nalazi u najbogatijoj županiji u Hrvatskoj i zato je čudno što najstrašnije, najjezivije i najmorbidnije priče o sudbinama pasa u Hrvatskoj stižu upravo iz ove županije. Hrvatska javnost se neprestano šokira izvještajima medija o mučenjima pasa u romskim naseljima, o njihovom vezanju za željezničke tračnice, o ubijanju pasa sjekirama, o premlaćivanjima, izgladnjivanjima, utapanjima. Najnesretniji psi se rađaju u Međimurskoj županiji jednako kao što se najnesretniji ljudi rađaju u nekim drugim, nama dalekim zemljama. Možda je zaista istina da je Bog na nebu zato jer se boji onoga što je stvorio na zemlji.


O životu pasa u Međimurju – klik na linkove (dužni smo vas upozoriti da je sadržaj uznemirujuć, op.R.J.):

http://www.vecernji.hr/…/dobrisa-je-pronaden-s-velikom-rupo…
http://www.jutarnji.hr/…/uznemirujuci-video-oni-pro…/194131/
http://www.index.hr/…/sokantni-prizori-iz-medji…/930639.aspx

I dok se mi zgražamo sa sigurne udaljenosti, volonteri skloništa Prijatelji žive usred ovog nezamislivog užasa o kojem Vlada, Ministarstvo poljoprivrede i Županija znaju sve ali ne poduzimaju ništa. Od kada su prije godinu dana sami Romi posvjedočili o zlostavljanju pasa u njihovim selima i tražili da se psi zaštite, održano je nekoliko hitnih i stručnih sastanaka, davala su se obećanja, izjave za medije ali do danas se ništa nije promijenilo.

Volonteri skloništa Prijatelji i dalje su prepušteni sami sebi. Prošle godine su uz pomoć drugih udruga i građana izvukli 350 pasa iz romskih naselja. Volonteri žive za rijetke dane u kojima neće zazvoniti telefon, u kojima im neće umirati psi na rukama, u kojima neće slušati strašna zavijanja gladnih pasa u romskim naseljima, u kojima neće očajavati zbog nemoći da pomognu, u kojima neće plakati u svojim sobama kada ih nitko ne vidi.

Ipak volonteri imaju i svoje snove koje sanjaju onih dana kada se ne čuje zlokobna zvonjava telefona. Sanjaju da će jednog dana urediti Crvenu kućicu za smještaj štenadi i njihovih majki. Kad bi se to ostvarilo prestala bi strašna mora u kojoj štenad i njihove majke moraju ostaviti vani na hladnoći i bez krova nad glavom.

kuja iz romskog naselja

.
Ovom kampanjom želimo skupiti 30.000 kn za materijal za uređenje Crvene kućice.
Potrebno je:
- 80 m2 izolacije za krov
- 120 m2 keramičkih pločica za zidove
- 60 m2 keramičkih pločica za podove
- ljepilo za pločice
- 75 m2 dasaka za obiti krov
- 4 m3 pijeska za glazuru za pod
- 1000 kg cementa
- 40 m2 siporeks cigle za pregrade boksova i ljepilo
- 45 m žlijeba za krov i vjetar lajsni

Istovremeno tražimo od institucija:

1. da jedino sklonište u Županiji primjereno sufinanciraju
2. da provedu kontrolu mikročipiranja svih pasa u Županiji
3. da sve vlasničke pse u romskim naseljima cijepe protiv bjesnoće, mikročipiraju i kastriraju
4. da provedu veliku kampanju udomljavanja pasa bez vlasnika

Željeli bismo ovaj iznos skupiti do Nove godine kao novogodišnji poklon azilu ''Prijatelji'' uz želju da međimurski psi i volonteri koji ih spašavaju imaju više sreće i više mira u novoj godini.

Za svakih 10.000 skupljenih kuna ispričati ćemo Vam jednu priču o psima, a prva će biti o Tysonu. Donatori koji uplate 1.000 ili više kuna, dobiti će na poklon zbirku priča ''Prijatelju, ispričaj svoju priču'' koja je nadahnuta upravo Tysonom i bojanku ''Kako je Don pronašao sreću''.

Fricko Merlin slijepo stene

Možda i Fricko Merlin koji je slijep od rođenja bude dobio svoju priču - s happy endom!

crvena kucica

Budite dio ove priče, pridružite se kampanji i pomozite Crvenu kućicu pretvoriti u toplo i sigurno mjesto za pseće bebe i njihove mame!
P.S.
Ukoliko imate bogate prijatelje u inostranstvu, imaju Psi laju... i verzije na njemačkom i engleskom jeziku, pa im slobodno proslijedite s ovog linka.
P.P.S.
USPJELI SMO; danas je 30.12. i kompletan je iznos u potpunosti sakupljen! HVALA SVIMA!!! 

KOMENTARI

Share
back to top
The most visited gambling websites in The UK