Menu

Dario Čičin-Karlov za Pasji život okriva tajne prve hrvatske kozmetike za pse – Pet Secret

Razgovarala: Rujana Jeger

   
Pet Secret je prva hrvatska kozmetika za kompletnu njegu i zaštitu dlake i kože kućnih ljubimaca zasnovana na – kako kaže direktor tvrtke Dario Čičin-Karlov, inače po struci doktor veterine: „Sinergiji znanosti, prirode i ljubavi  prema životinjama, a ovu kombinaciju prirodnih sastojaka i najnovijih dermatoloških saznanja prepoznali su i podržali dermatolozi iz veterinarske struke."

Stoga smo odlučili saznati koje su to tajne koje Pet Secret donosi na hrvatsko tržište!

Dario
dr.vet.med. Dario Čičin-Karlov, direktor tvrtke Pet Secret (u društvu Mangry's Miss Universe "Ginger" iz uzgoja Marka Ljutića)

PŽ: Dario, iako veterinar po struci, dugo ste vremena proveli u farmaciji - kako ste došli na ideju okupiti tim suradnika za proizvodnju kozmetike za pse i koje proizvode nudite?

DČK: Uvidjeli smo da na tržištu postoji potreba za kozmetikom za pse pa smo odlučili ponuditi nekoliko opcija njege i zaštite dlake i kože, točnije šampone, regeneratore, maske i sprejeve za zaštitu kože i dlake,ali također i ponešto specifičnije – poput balzama za njušku, šapice i kaluse (žuljeve) na laktovima kod velikih pasmina.
Za početak smo lansirali dvije linije – jednu aromaterpijsku a drugu s procijanidima.
U stvari, željeli smo napraviti sinergiju aromaterapije i inovativnog pristupa i pokazati da se s aromaterapijskim komponentama može napraviti proizvode koji će ljubimcima pružiti kompletnu njegu i zaštitu.
Tako bi procijanidi iz švicarske sorte grožđa Pinot Noir koji djeluju kao snažni antioksidansi i neutralizatori slobodnih radikala spadali u inovativni pristup, a 100% prirodna kemotipizirana eterična ulja, kao i čista biljna ulja i voskovi - u aromaterapijski pristup.

PŽ: Ističete njegu i zaštitu dlake – ali i kože...

DČK: Tako je – kao prvo želim istaknuti da su naši proizvodi iz obje linije dovoljno blagi da se mogu koristiti svaki dan. Naravno, izuzev maske za dlaku, prije svega za dugodlake pse, koju nanosimo do 2 puta mjesečno. Ali naši proizvodi u stvari nisu namijenjeni samo dlaci, već njeguju i kožu, jer bez zdrave kože nema zdrave dlake! Na primjer, Aromatherapy serum za njegu šapica i dlake sadrži eterično ulje čajevca koje ima antibakterijsko, protugljivično i antiparazitno djelovanje, dok eterično ulje limunske trave ima protuupalna svojstva. Sprej također sadrži i keratin koji njeguje i štiti dlaku od vanjskih utjecaja poput pucanja i isušivanja.

Na taj način smo u svim našim proizvodima ostvarili sinergiju njege i zaštite. Za primjer - Aromatherapy balzam za njegu i zaštitu šapica tako sadrži hladno prešana biljna ulja i voskove koji zajedno stvaraju zaštitni sloj koji sprječava djelovanje vanjskih čimbenika i ublažavaju ispucanost jastučića na šapama čime potiču regeneraciju. Visokokvalitetna eterična ulja limunske trave i palmarose imaju antibakterijsko i protugljivično djelovanje.

Kalusi na laktovima se kod velikih pasa zbog težine možda ne mogu posve riješiti, pogotovo ako se psa pušta da leži na grubim podlogama, ali se može izbjeći pucanje kože i moguća infekcija te pospješiti cirkulacija. Treba imati na umu da se niti jedan proizvod ne bi smio nanositi na otvorene rane. Ukoliko vaš pas ima krvave kaluse, potrebno ih je prvo zaliječiti a onda pristupiti njezi s Aromatherapy masti za njegu kalusa koja će spriječiti njihovo pucanje i isušivanje.

aromatherapy mast za njegu kalusa

Još jedan naš specifičan i jedinstven proizvod je i Omega Balzam za njegu i zaštitu njuške – na bazi 100% čistih hladno tiještenih biljnih ulja i maslaca. Tri važna sastojka su ulje bobica vučjeg trna koje štiti, regenerira i djeluje protuupalno, zatim ulje sjemenki Chie koje ima najviši sadržaj omega masnih kiselina i sprječava transepidermalni gubitak vlage i isušivanje te perutanje kože te kao i karite maslac koji dubinski hrani i hidratizira!


U sklopu aromatherapy linije istaknuo bih još i smilje koje raste u Hrvatskoj a djeluje protuupalno, te eterično ulje slatke naranče koje daje ugodan miris ljubimcima. Sva su naša biljna ulja hladno tiještena i kao što sam spomenuo eterična ulja su također kemotipizirana.

Premium linija s procijanidima i keratinom jamči uspješno obnavljanje oštećene dlake dok polifruktoli njeguju kožu. Posebno bih istaknuo sprej za zaštitu dlake od oksidacijskog stresa, vrlo štetnog momenta prilikom kupanja i sušenja dlake naših ljubimaca.

sprej pas

PŽ: ...ovaj razgovor je prava mala škola, a još nismo ni nabrojali sve proizvode...

DČK: Pa, nanjušilil ste nas, izgleda! Željeli bismo da temelj Pet Secreta bude edukacija, stoga namjeravamo održavati predavanja na kojima ćemo ljudima dati do znanja što točno dobivaju s Pet Secretom i svakim proizvodom poimence, kako bi odlučili koja linija je za njihovog ljubimca najbolja. Stoga pozivam čitatelje da svrate na našu web stranicu i poprate Facebook i Instagram profile.

petsecr

PŽ: Sviđa nam se još i što je ambalaža Pet Secreta u spektru boja vidnog polja pasa (iako znamo da njih za to nije previše briga ;))

DČK: Da, puno pažnje pridajemo izgledu ambalaže u želji da bude inovativna, te napravljena prema EU standardima. Specifičan je način na koji se nanose šamponi, regeneratori i sprejevi – prskanjem iz svih smjerova (pa čak i kad je bočica naglavce), a proizvodi za njegu njuške i šapica dolaze u stiku, što je za te potrebe praktičnije nego teglica s kremom.
Volio bih istaknuti da je sve što radimo namijenjeno za sve pasmine, mješance i križance bez razlike.

PSmoji
Članice redakcije Pasji život, Pixie i Joy - pogodite koja je Lunjo a koja Maza ;) 

PŽ: Znači, mogli bismo reći da Pet Secret pokriva spektar pasa od Skitnice pa do Dame, odnosno od Lunje do Maze!

Moj je osobni favorit Aromatherapy sapunčić za njegu i zaštitu šapica koji je zgodan poklon za svakog psovlasnika: fora izgleda, lijepo leži u ruci i osim što miriše na limunsku travu koju obožavam – dosta dugo traje. Čajevac i limunska trava djeluju antibakterijski i antifungalno, karite maslac regenerira kožu a zob djeluje ptotuupalno i antioksidacijski.

pet secret sapun


Eto, otkrili smo mnoge tajne Pet Secreta, ostaje nam samo da im poželimo puno uspjeha te inspiracije u daljnjem radu – nesumnjivo će biti toga još...

Osim na njihovoj web stranici, Pet Secret proizvode za sada možete kupiti u mnogim trgovinama za kućne ljubimce čiji popis možete vidjeti ovdje, a od 26.04.2019 možete posjetiti i Pet Secret Store u Tkalčićevoj 80 u Zagrebu, gdje ste dobrodošli prošnjofati sve tajne - u društvu svojih ljubimaca.


Ukoliko vam se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijelite na društvenoj mreži!

Pasji život™

Poruka drugim medijima/blogeri(ca)ma - uvijek nam je kompliment vidjeti svoje tekstove i teme prenesene na drugim web stranicama, portalima i u časopisima - ukoliko ne tražite dopuštenje i/ili ne navedete link na našu stranicu/ime autora članka, biti ćemo prisiljeni djelovati pravnim putem.


KOMENTARI

Share
back to top
The most visited gambling websites in The UK