Menu

Elan vital - kratka priča Borisa Popovića

"Jutros mi stvarno bježi rep: po mraku mi je skoro nebo palo na glavu. Padala je voda i čuo se onaj grozan zvuk. Sakrila sam se ispod kreveta. 

B. još spava a ja sam gladna, u redu, nije to nešto specijalno jer uvijek sam gladna, ali kako drugačije? Predivno je biti gladan, čekati jutro i znati da ću dobiti njam njam fine keksiće prelivene jogurtom i onda će se još po stanu pojaviti nekoliko bijelih keksića koje ja onda tražim i nađem ih sve! Nedamise ustati i probuditi ga. Uostalom, on zna bolje od mog trbuha kada trebam dobiti jesti. Kada nije vrijeme za ići u šetnju uvijek mi kaže: ‘Čekaj još pet minuta’. Ja se onda vratim na krevet i mirno zapušem još malo, jer znam da ćemo brzo ići van.

Paaaarkić! Š12-NaCl-H-S-Ca Njaaam, Baldo je nešto fino papao, dobio je pršuta s pizze Š43-NaCl-Mg-S-Fe-Ca Mmmm, Don se jučer kupao na Jarunu, ah lako njemu Š69-NaCl-H-N-Fe-Ca O ho, Nera se posvađala s Jupi Š85-Na-Mg-S-Fe-Ca Alfie je zaskočio neku pudlicu i sada se time hvali, ah… Š108-NaCl-Mg-S-Fe-Ca Lakija su opet zafrkavali mali ljudi Š148-N-Mg-S-Fe-Ca e, ovo je dobro mjesto za kake Š178-NH-H-S-F-Ca-neka kemija Joj, fuj fuj svašta po ovom mom parkiću Š198-NaCl-Mg-S-Fe-Ca Žućo je već jutros papao? Ili je to bilo vani po mraku? Š220-Na-Mg-S-N-Ca Chiiiliiilili. Evo i mog dragog prijatelja Mede jupiiii. Da, da Medo, maloprije sam se probudila i sada sam u šetnji i kada se vratim iz šetnje B. će mi dati keksiće i jogurt i onda ću još naći po stanu keksiće. A ti? Super si. Baš mi je drago. Si već dugo u šetnji? Ja ti ujutro i navečer ne volim previše šetati jer znam što me čeka doma, njam njam. Ujutro keksići s jogurtom i onda još po koji keksić po stanu a navečer keksići, još keksića nađem po stanu, a onda… znaš onda? Deeental stiiik njam njam to dobijem na kraju. Najbolji je Dentalčić! Idem, doviđenja… Š256-NaCl-Mg-S-H-Ca Ah, Bak i Pipo, hvala vam na poruci ispred ulaza, evo odgovaram.

Idemo tu-tuuu, bez da hodamo. Idemo na Cmrok. Jupiiii, Š534-Na-Mg-S-Fe-Ca Krzneni sisavac šumski-brzi je noćas puno trčkao po livadi Š566-S-Mg-Na-N-Ca Krzneni sisavac livadski-podzemni je pozvao svoju braću i izbušili su puno rupa. Š621-Na-H-S-Fe-Ca Opet jedan drugi krzneni sisavac šumski brzi Š633-NaCl-Mg-S-Fe-Ca Ajoj Krzneni sisavac zločesti Š670-N-Mg-S-N-Ca Oho, jutros je Juno bio ovdje i Š689-Na-H-S-Fe-Ca I Joy i Liza… šteta što smo ih fulali Š711-S-H-NaCl-N-H A gle ovdje je Bundi piki kake, dobro mjesto nema što. Baš je predivno na Cmroku. Ima sunca, i zelene trave koju pasem kao domaći krznati sisavac, i zrak je pun mirisa, cijeli svijet miriše ovdje na Cmroku. I moj B. je sretan i ja sam sretna iako me malo boli noga kada dugo trčim. Zakon je trčkati uzbrdo, nizbrdo, a onda… opaaaa Š890-Na-Mg-S-Fe-Ca Loticaaaa! Sada ću se malo izvaliti i svu je ižvakati, a B. će me vikati da još malo trčkam i ima pravo uskoro će zima pa ćemo manje ići van i vrijeme neće biti tako lijepo. Juhuuuu…

Sjeli smo na travu, gledamo Daisy kako veselo trči, gledam oko sebe ogroman prostor koji kao kugla leži u udolini Cmroka, pri dnu te kugle udišem (život) i polako izdišem, sada već ležeći na travi okružen nebom… i doista osjećam… veličinu života.

Trenutak je veličanstven i samo je trenutak, ništa ne traje vječno. To je dobro. Inače ne bi bilo tako predivno."


SVApredivnaNASweb
Elan Vital je priča Borisa Popovića koji je moj prijatelj arhitekt/pisac a upoznala sam ga upravo - u šetnji s psima. Njegova Daisy (na fotografiji) i moja Liza nalikuju kao crno jaje crnom jajetu, a Boris je do sada objavio knjige "Vuizam - arhitektura od krvi i mesa" (Jesenski&Turk, 2012), te najnoviju (promocija sutra) vamp-novelu "Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva" (Jesenski&Turk, 2014.)
VuizamNaslovna 72dpi-1 copy

KOMENTARI

Share
back to top
The most visited gambling websites in The UK