Menu

Sladoled za pse, veseli nas sve!

Vruće je. Toliko je vruće, da ja, koja stvarno volim spavati na mekanom (Lana me zove princeza na zrnu graška), ležim na tvrdim pločicama i parketu. Šetnje su se prorijedile, zimi šetamo triput dnevno, a sad samo ranije ujutro i kasnije navečer.

Ali, imam sreću što živim na moru, pa Lana Čupka i mene nekad odvede na plažu. Iako sam mješanka labradora i zlatnog retrivera, i kao takva bih trebala biti dobar plivač, ja to nisam. Uglavnom se prešetavam po plićaku, hladim šapice i uživam u tome. Čupko također hladi svoje šape i dupence u plićaku, jer ni on ne voli duboko more i plivanje. Na plaži ne ostajemo dugo, i cimer i ja smo psi u godinama, pa je Lanu strah da se ne pregrijemo. Primjetila sam da nam obavezno na plažu nosi vodu za piće.
ACF2E129 C919 4FDE AB38 A10F91AA9853

Uglavnom, neki dan dok sam ležala na hladnim pločicama u kuhinji i dahtala nemilo, djeca su se hladila sladoledom.
Moje nijemo preklinjanje, buljenje, oblizivanje i slinjenje nije urodilo plodom, jer sladoled za ljude nije dobar za nas pse, pa mi ga Lana ne daje nikad, a i dobila sam tri kile u zadnjih mjesec dana (moram priznati, uživala sam u svakom gramu), pa sam opet na dijeti.

Gledajući djecu kako uživaju u tom sladoledu, pomislila sam kako nije fer što ga oni mogu jesti, a ja ne dobijem ništa. Pa, i meni je vruće, zar ne? I tako se rodila ideja o sladoledu baš za pse, onom koji je napravljen od sastojaka koji su zdravi za nas.

Za njega će vam trebati:

6 komada kuhane pureće jetrice
2 žlice jogurta
4 žlice posnog sira
2 žlice kokosovog brašna
1 žlica chia sjemenki
1 žlica sjemenki konoplje
1 čajna žlica kurkume u prahu
1 čajna žlica alge chlorelle u prahu

slajosi

Od ovih sastojaka sam odlučila napraviti dva sladoleda, žuti i zeleni.


Zeleni sladoled:

Tri komada kuhane pureće jetrice sameljite u multipraktiku. Dodajte žlicu sjemenki konoplje i čajnu žlicu chlorelle u prahu. Dobro sjedinite. Zatim dodajte žlicu jogurta i dvije žlice posnog sira. Kad se smjesa sjedini, ubacite i žlicu kokosovog brašna. Smjesu prelijte u kalup i spremite u zamrzivač.

7B343FFA 7084 4226 B2B8 3A8D0CCBFF6B


Žuti sladoled:

Ostatak jetrice sameljite u multipraktiku, dodajte žlicu chia sjemenki i čajnu žlicu kurkume. Kad se smjesa sjedini, ubacite žlicu jogurta i dvije posnog sira, kao i žlicu kokosovog brašna. Smjesu prelijte preko prve smjese i ostavite preko noći u zamrzivaču.

495CF8BF 9CD6 48EC B2BE F850CB013F38
Ukoliko nemate sve ove sastojke, a većinu njih možete kupiti u trgovinama zdrave hrane, bazna smjesa je kuhana jetrica, jogurt i posni sir, i od toga možete napraviti ukusan sladoled za vašeg ljubimca. Sastojke sameljite u multipraktiku i zaledite.

Kad se sladoled stisne, spreman je za konzumaciju. Ja ga konzumiram ovako:

IMG 2264

Nadam se da ćete barem pokušati napraviti ovu jednostavnu poslasticu za vašeg psa i olakšati mu vruće dane. Ukoliko ga napravite, pošaljite nam slike na našu fb stranicu ili u inbox teti Rujani. Čitamo se ponovo za par tjedana, kad vam donosimo novi recept iz Larine kuhinje.

Pusa, Lara

Zamislila: Lara
Zapisala i sladoledarila: Lana KodžagaVAŽNO:

Neki psi reagiraju na novu vrstu hrane, može se javiti povraćanje, proljev ili alergija. Ukoliko smatrate da je vaš pas osjetljiv, popričajte s veterinarom. Preporučena dnevna doza je 1 kuglica za malog psa i 2-3 kuglice za velikog psa. Ukoliko date više od preporučene doze, smanjite količinu hrane u dnevnom obroku, kako bi vaš pas ostao na idealnoj tjelesnoj težini i samim time i zdrav. Sladoled čuvajte u zamrzivaču do 15 dana.

Ako vam se sviđa ovaj tekst, slobodno ga podijelite na svojoj društvenoj mreži!

Pasji život™
Poruka drugim medijima/blogeri(ca)ma - uvijek nam je kompliment vidjeti svoje tekstove i teme prenesene na drugim web stranicama, portalima i u časopisima - ukoliko ne tražite dopuštenje ili ne navedete  link na našu stranicu/ime autora članka, biti ćemo prisiljeni djelovati pravnim putem.


KOMENTARI

Share
back to top
The most visited gambling websites in The UK