Menu

Larina kuhinja - kompletan obrok za pse (ili kako iskoristiti osjećaj krivnje vlasnika :))


Prošli tjedan su naši ukućani otišli na put, ili kako oni to kažu-odmor, i ostavili Čupka i mene same. Dobro, nisu nas ostavili baš skroz same, čuvao nas je naš prijatelj Lukša. Lukša i ja se odavno znamo, on je volontirao na Žarkovici dok sam ja bila najveća maza tamo. Inače, ja sam tamo bila punih 6 godina, udomljena sam kao veliki, odrasli pas, skoro pa senior i svi mi kažu da je moje udomljenje bilo čudo.


IMG 8635

Uglavnom, kako Lukšu znam već dugo i kako se lijepo slažemo, a još me svakodnevno izvodio u šetnje, dugo mazio, pustio me da spavam kad mi se spavalo (a to je skoro pa stalno) i što je najbitnije, redovito mi davao jesti - tako mi odvojenost od mojih ljudi nije teško pala.
Što se ne bi moglo reći za Čupka.
Moj cimer je bez Lane pao u tešku depresiju, po cijele noći je hodao po kući, tražio ju je i tužno plakao a po cijele dane napadao Lukšu i pokušavao ga ugristi, kao da je on jadan kriv što Lane nema. Vezati Čupka za šetnju bez da ostane bez ruke je postao pravi izazov za nesretnog Lukšu, koji je unatoč svojoj smotanosti uspio zadržati sve prste na rukama.

IMG 8633


I taman kad su se njih dvoje navikli jedno na drugo, kad su ranojutarnji pokušaji kasapljenja još napola uspavanog Lukše prestali - Lana je došla i sve se vratilo u normalu.
Za dobrodošlicu sam je odmah uvalila u kuhinju. Ovaj put smo napravile kompletan obrok za pse.

Za njega će vam trebati:

MESO I IZNUTRICE- mi smo koristili pileći batak i zabatak bez kože, juneće tripice, janjeća pluća i teleće srce

POVRĆE- mi smo skuhali mrkvu i tikvicu

ŽITARICE- za ovaj obrok smo odabrali proso

IMG 8638


Meso i povrće (količinu odaberite po veličini vašeg psa, a obrok bi se trebao sastojati od 1/3 mesa i iznutrica, 1/3 povrća i 1/3 žitarica) ubacite u posudu, prelijte vodom i skuhajte.

IMG 8639

Kad je skuhano, odvojite piletinu od kosti (termički obrađene kosti se ne smiju davati psima) i svo meso i povrće izrežite na komadiće i vratite u juhu u kojoj se kuhalo.

IMG 8640

U provrelu juhu ubacite proso, koje se kuha u omjeru 1 šalica prosa na dvije šalice juhe. Kad proso postane mekano i popije svu juhu, obrok je gotov.

IMG 8641

Konzumacija kreće kad se skroz ohladi a izvodi se ovako - dopustite da vam pokažem:

IMG 8642


Čitajte nas ponovo za dva tjedna kad ću vam napraviti pravu pravcatu rođendansku ili Udomidansku (mi udomljeni psi najčešće ne znamo svoj rođendan) tortu za pse!

IMG 8643


Pusa, Lara

IMG 8634

Zamislila i emocionalno ucijenila: Lara
Zapisala, grizla se i kuhala: Lana KodžagaVAŽNO:
Neki psi reagiraju na novu vrstu hrane - može se javiti povraćanje, proljev ili alergija. Nove vrste hrane dobro je uvoditi postepeno. Ukoliko smatrate da je vaš pas osjetljiv, porazgovarajte s veterinarom. Hrana opisana u ovom receptu je kompletan obrok i daje se umjesto uobičajene hrane za pse. Količinu hrane u obroku prilagodite tjelesnoj težini vašeg psa kako bi ostao na idealnoj tjelesnoj težini i samim time i zdrav. Hranu čuvajte u hladnjaku najviše 3 dana.


Ako vam se sviđa ovaj tekst, slobodno ga podijelite na svojoj društvenoj mreži!

Pasji život™
Poruka drugim medijima/blogeri(ca)ma - uvijek nam je kompliment vidjeti svoje tekstove i teme prenesene na drugim web stranicama, portalima i u časopisima - ukoliko ne tražite dopuštenje ili ne navedete  link na našu stranicu/ime autora članka, biti ćemo prisiljeni djelovati pravnim putem.KOMENTARI

Share
back to top
The most visited gambling websites in The UK